Resirqel er vinner av Oslo Miljøpris 2023 

Vi er takknemlige og stolte for å ha blitt valgt ut som «Årets grønne selskap» av juryen for Oslo Miljøpris 2023!  

Foto: Sebastian Diaz Linnerud

 I våres fikk vi en melding fra Bymiljøetaten om at en ukjent Osloborger hadde nominert Resirqel til Oslo Miljøpris 2023. Torsdag 17. august deles prisen ut- og i år er det Resirqel AS som mottar prisen for årets grønne selskap! «Årets grønne selskap» deles ut til en privat næringsvirksomhet som har gjort en ekstraordinær innsats for Oslomiljøet. Bedriften har satset og bidratt betydelig til miljøhovedstaden Oslo, og er et godt eksempel for andre selskaper. 

 

Oslo Miljøpris er en årlig pris som deles ut av Oslo kommune for innsats omkring bymiljøet. Prisen ble etablert i 1998, og deles ut av byråden for miljø og samferdsel under en seremoni i Oslo rådhus. Prisvinnerne mottar 50 000 kroner hver i premie, og mottar også et innrammet diplom.  

 

Vi i Resirqel er utrolig glade for å motta en slik utmerkelse for det arbeidet vi har gjort, og fortsetter å gjøre, innen ombruk og sirkulær ressursutnyttelse- sammen med våre kunder og samarbeidspartnere. Spesielt vil vi takke alle som har vært med å starte Ombygg og Sirkulær Ressursentral de siste årene, vårt søsterselskap Materia, og alle som har heiet, lempet, og bidratt, og alle som har arbeidet for ombruk i store og små prosjekter i vår region. Vi har tatt store steg ved å løfte dette frem sammen, og det er mange vi må dele denne æren med- for ingen er sirkulære alene.  

 

Prisen er for oss en anerkjennelse av at det vi gjør er viktig og gir oss inspirasjon til å fortsette med enda større ambisjoner. Fremtidens byggevarer er allerede er i bruk- vi må bare lære oss å verdsette og ta vare på dem. Dette skiftet har kommet i gang alt for sent, men nå kommer det, og det er kritisk at vi får det til.

Til slutt vil vi selvfølgelig også rette en stor takk til den ukjente medborgeren som har nominert oss til prisen. Dette betyr mye!  

 

Forrige
Forrige

Ombruk i norsk landskapsarkitektur

Neste
Neste

Kan alle ombrukskartlegge?